Prirodni kamen kao dekoracija za kuću

Postavljeno Vukosav Sredojevic on

Prirodni kamen jedan je od najplemenitijih prirodnih elemenata koji se mogu naći u vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, kuhinji, predsoblju. Osim u građevinarstvu gde je prirodni kamen neizostavan faktor sve se više koriste dekorativni kamen za dnevnu sobu ili ukrasni kamen u enterijeru i uređenju doma. Prirodni kamen se može koristiti na različite načine a do vaše inspiracije i kreativnosti zavisi kako će te dekorisati svoj dom kamenom. Postoje različite vrste kamena koje se koriste u različitim sferama ali mi ćemo vam predstaviti kako se kamen može koristiti u unutrašnoj dekoraciji kuće poslovnog prostora.

Dekorativni kamen za unutrašnju dekoraciju

Sečeni prirodni dekorativni kamen ili kamene štanglice kako ih popularno nazivamo predstavljaju pojedinačne komade sečenog kamena. Prelepog su izgleda i zbog svoje jedinstvenosti i gracioznosti predstavljaju prelep ambijent u vašem domu. Predstavljaju pojedinačne komade usko sečenih štanglica širine 3 ili 5cm različitih dužina koje se ređaju jedna do druge i čine velelepnu celinu. U Srbiji ima u ponudi 15-ak vrsta raznovrsnih dezena prirodnog kamena. Ponudu prirodnog kamena možete pogledati na linku a ideje za uređenje vašeg doma možete pogledati na stranici postavljanje prirodnog kamena. Ukoliko birate prirodni kamen cena ne mora biti od presudnog značaja, sve vrste kamena su postojane i kvalitetne tako da cena prirodnog kamena ne mora uvek da znači da ste kupili najlepši i najbolji  kamen. Prirodni kamen u štanglicama najčešće se koristi za oblaganje zidova u dnevnoj sobi iza TV, šankova u kuhinji, iznad kreveta u spavaćoj sobi, kamina a može se postaviti gde god je vama zgodno mesto za to.

Prirodni kamen za enterijere seče se i obrađuje i prilagođava potrebama kupaca i na način kako će dekorativni kamen doživeti pun sjaj. Mnoge vrste dekorativnog kamena u sebi poseduju prirodni kvarc, sjaj koji odaje posebnost i jedinstvenost. Kada vam neko spomene prirodni kamen obično pomislite na nešto luksuzno i preskupo ali varate se. Cene kamena kreću se u rangu sa keramikom, ili su čak jeftinije od mnogih fasadnih tehnika a zasigurno njegova postojanost i večnost sigurno su isplativa investicija. Spoj prirodnog kamena i drveta učiniće da vaš prostor nikada ne može biti staromodan i prolazan.  Unutrašnje prostorije obložene kamenom sa sobom donose toplinu ambijenta vašeg doma, prirodni su toplotni izolator i predstavlja prirodan postojan materijal koji nikada ne može propasti. Osim prelepog izgleda prirodni kamen je izuzetno funkcionalan imajući u vidu njegovu izdržljivost i toplotnu izolaciju koja zimi greje a leti hladi prostoriju u kojoj je postavljen.


Podeli ovaj post← Stariji članak